Jokainen meistä on törmännyt pelolla johtamiseen. Työelämän arjessa sitä esiintyy vielä yllättävän paljon. Työyhteisö toimii alle potentiaalinsa, jos sitä johdetaan pelolla.

Pelolla johtamisen muodot ovat monet. Pelolla johtaminen voi joskus olla rajua; huutamista, kiusaamista ja vähättelyä. Sellaista, missä pallitkin kutistuvat. Aina pelolla johtaminen ei ole näin näkyvää ja ilmenee myös hiljaisempana puuttumattomuutena, tavoitteiden epäselvyytenä, ideaköyhyytenä tai turhana byrokratiana, johon kukaan ei uskalla tarttua. Se näkyy myös hauskoina ilmentyminä kuten parvekejohtajuutena tai ateroskleroosijohtamisena. Tärkein huomio on, että sitä tapahtuu myös vahingossa ja tahattomasti. Pelolla johtaminen tulee kalliiksi niin yrityksille kuin koko yhteiskunnalle. Sairauspoissaoloja, aikaisia eläkkeellelähtöjä, työuupumusta, tehottomuutta ja innostumattomuutta.

Tähdätään toiminnassa päinvastaiseen, ilolla johtamiseen. Ilolla johtaminen näkyy innostuksessa ja ilossa. Näiden siivittäminä asiakaskohtaamiset sujuvat ja innovaatiokyky ja tuottavuus nousee.

Kaikki lähti liikkeelle kirjasta, Pelolla johtaminen on perseestä (Auditorium 2015, Maury, Meretniemi ja Tuomila). Keräsimme aitoja valitettavan oikeita tarinoita työelämästä. Pian tämän jälkeen ikävä ilmiö käsikirjoitettiin näytelmän muotoon. Näytelmä on kipeästä aiheestaan huolimatta hauska ja nauruhermoja kutkuttava mutta myös oivalluksia herättäväksi keskustelun herättäjäjä. Näytelmän päätähtinä nähdään mm. Mikko Kivinen, Hannu Kahakorpi, Maarika Maury ja Varpu Pekasti.​

 

Esitys on osaltaan mukana yhteiskunnallisesti tärkeässä keskustelussa, jolla pyritään vaikuttamaan ja herättämään työyhteisöjä kehittämään sisäistä yhteistyökykyä ja johtamista. Näytelmän avulla pyritään kitkemään haasteellisia johtamistapoja sekä tukemaan työelämän innostusta, inspiraatiota.

Näytelmä on monistettavissa työyhteisökohtaisiksi esityksiksi ja valmennuksiksi. Pelolla johtaminen voidaan purkaa myös oivalluttaviksi luennoiksi sekä pidemmiksi johtajuutta ja ilolla johtamiseen tähtääviksi valmennuspoluksi.

Yhteydenotot:
Maarika Maury, Kissconsulting, p. 050-5900412 maarika@kissconsulting.fi, www.kissconsulting.fi

Pelolla johtaminen on perseestä - teatteri