Jokainen meistä on törmännyt pelolla johtamiseen. Työelämän arjessa sitä esiintyy vielä yllättävän paljon. Työyhteisö toimii alle potentiaalinsa, jos sitä johdetaan pelolla. Nyt ajankohtainen ikävä ilmiö on rakennettu näytelmän muotoon. Ensi-iltansa juur saanut näytelmä on kehuttu hauskaksi ja nauruhermoja kutkuttavaksi mutta myös oivalluksia herättäväksi esitykseksi ja keskustelun herättäjäjäksi. Seuraava avoin näytös on Apollo Live Clubilla 24.8. kello 19.00.

Hauskassa näytelmässä esiintyy pääosissa Mikko Kivinen ja Kirsi Salo,muut näytelmän hauskuttajat ja koskettajat ovat Reidar Wasenius, Hannu Kahakorpi, Maarika Maury, Varpu Pekasti, Olli Mustonen, Tanja Roiha, HP Sinervä.

Pelolla johtaminen voi joskus olla rajua; huutamista, kiusaamista ja vähättelyä. Sellaista missä pallitkin kutistuvat. Aina pelolla johtaminen ei ole näin näkyvää ja ilmenee myös hiljaisempana puuttumattomuutena, tavoitteiden epäselvyytenä, ideaköyhyytenä tai turhana byrokratiana, johon kukaan ei uskalla tarttua. Se näkyy myös hauskoina ilmentyminen kuten parvekejohtajuutena tai ateroskleroosijohtamisena. Sitä tapahtuu myös vahingossa ja tahattomasti. Pelolla johtaminen tulee kalliiksi niin yrityksille kuin koko yhteiskunnalle. Sairauspoissaoloja, aikaisia eläkkeellelähtöjä, työuupumusta, tehottomuutta ja innostumattomuutta.

Tähdätään toiminnassa päinvastaiseen, innostukseen ja iloon. Näiden siivittäminä asiakaskohtaamiset sujuvat ja innovaatiokyky ja tuottavuus nousee.

Teatterinäytelmän taustalla on suurta näkyvyyttä saanut kirja Pelolla Johtaminen on Perseestä, jonka kirjoittivat Kissconsulting Oy:n tiimi Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi, kooten aitoja tarinoita suomalaisesta työelämästä. Näytelmäproduktion toteuttajina ovat Work Goes Happy Oy, Kissconsulting Oy sekä näytelmä- ja ohjaustiimi. Käsikirjoituksesta, tuotannosta ja ohjaamisesta vastaa pitkän ja monipuolisen TV- ja teatterikokemuksen omaava tuottaja Hannu Kahakorpi.

Esitys on osaltaan mukana yhteiskunnallisesti tärkeässä keskustelussa, jolla pyritään vaikuttamaan ja herättämään työyhteisöjä kehittämään sisäistä yhteistyökykyä ja johtamista. Näytelmän avulla pyritään kitkemään haasteellisia johtamistapoja sekä tukemaan työelämän innostusta, inspiraatiota. Mukaan pääsee myös kumppanina, joka aseettuu vastarintaa pelolla johtamista vastaa.

Näytelmä on monistettavissa työyhteisökohtaisiksi esityksiksi ja valmennuksiksi.

Yhteydenotot:
Maarika Maury, Kissconsulting, p. 050-5900412 maarika@kissconsulting.fi, www.kissconsulting.fi
Jyri Kansikas, Work Goes Happy Oy, p. 050 5431659 jyri.kansikas@wgh.fi , www.wgh.fi